Tilbage

Sensommerhøjskole

Med en afstikker til Thy

 

”Ude godt, men hjemme bedst” eller ”At rejse er at leve” Begge udsagn er kloge ord, så derfor tilbyder vi dette kombinationskursus, hvor vi starter med et par dage hjemme på Castberggård, hvorefter vi drager afsted til Thy. Ugen er en skøn blanding af foredrag, højskole fællesskab, historier, kulturoplevelser, underskøn natur og hyggeligt fællesskab med ligesindede.
 

På Castberggård vil der være foredrag om Thy, samt mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne. Kurset er for hørehæmmede og pårørende og der bruges teleslynge hele ugen, både på Castberggård og i Thy.

 

De selvvalgte emner er denne gang:

Tegnstøttet Kommunikation TSK

vandreture.

 

I Thy skal vi bo på Stenbjerg Kro og badehotel. Herfra kører eller går vi på opdagelse. Thy har rigtig meget at byde på, men selvfølgelig ingen Thy-tur uden et besøg i Danmarks største nationalpark. Her har vi en aftale med en naturvejleder, der vil guide os rundt. På dag to skal vi en tur til Testcentret i Østerild, for ved selvsyn at se de store hav-vindmøller og høre om vedvarende energi. Om eftermiddagen tager vi til Bunkermuseet i Hanstholm og køre en tur med ammunitionsbanen. Måske slutter vi dagen af med en is ved Cold Hawaii. På hjemvejen falder vores vej forbi Lodbjerg Fyr og Vestervig Kirke.

 

Da kurset er for hørehæmmede og pårørende, bruger vi selvfølgelig teleslynge både på Castberggård og på turen til Thy, så kommunikationen kan glide så ubesværet som muligt.

Kursusansvarlige

Lene Poulsen (lp@cbg.dk) og Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk

Det siger vores kunder

Personalet her er supergodt. Man får en god behandling, man bliver beriget med nyheder og snak indenfor sit eget problemfelt, og så er her en fredsfyldt natur. 

Jeg synes, at det er dejligt at komme her. Jeg nyder opholdet, og så er jeg den type, der gerne vil lære noget nyt hele tiden, så jeg skal helt sikkert af sted igen.

Jeg synes,  Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.