Tilbage

Seniorer med høretab

Kursus for døvblevne, hørehæmmede og pårørende

 

Er du træt af at gå rundt derhjemme, tage af sted på museer eller udflugter alene og utilfreds med at være den hørehæmmede, der altid siger; ’Hvabe- har’ - og føler dig til besvær?

 

Så tag til Castberggård, der indbyder til en uges samvær med højskoleaktiviteter for døvblevne, hørehæmmede og pårørende. Når du er på højskole hos os, skal du have de bedste betingelser for at nyde det kursus, du har tilmeldt dig. Derfor sørger vi for teleslynge, tegnstøttet kommunikation og andre hjælpemidler, så alle får noget ud af foredrag, diskussioner og sociale sammenhænge.

 

Vi synger, griner og snakker med de høreudfordringer der nu er, og livskvaliteten øges.

 

På dette kursus vælger du et emneområde, du kan gå i dybden med over 4 formiddage. Derudover er kurset fyldt med spændende foredrag, udflugter, lettere motion og hyggeligt samvær med de andre kursister.

 

Uddrag af programmet:

> Selvvalgte emner: Vandring, litteratur, teknologi og golf (to dage)
> Foredrag: ”Jagten på et bæredygtigt liv” af Nikolaj Hygebjerg

> Udflugter til ”Andelsforening Friland” og Modavi – moderne dansk vingård
> Foredrag: ”Livskvalitet og det gode liv” v. Bodil Johanne Jørgensen

> Motion – alle kan være med

> Festaften

 

NB: Ved tilvalg af golf, skal der påregnes et mindre beløb til greenfee, og der kræves dcu-nummer.

Kursusansvarlige

Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk) og Lene Poulsen (lp@cbg.dk)

Det siger vores kursister

Jeg fik et kursus i gave, fordi jeg er hørehæmmet og mine børn havde hørt, at der blev taget hensyn her. Nu er det tredje gang, jeg er her, og jeg har meldt mig til kurset i juleglas til efteråret, så jeg skal helt sikkert afsted igen.

Jeg synes,  Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset Natur og Motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.

Jeg glæder mig altid til at komme på kursus på Castberggård. Når man kommer herned, falder der sådan en ro over en, for man ved der ikke er noget, der jager og skulle man komme til at misforstå noget, gør det ikke noget, for det finder man ud af.