Tilbage

Så hør dog efter!

Tag på højskole og bliv klogere på din hørelse i hyggelige rammer med fokus på fællesskab, erfaringsudveksling og samvær med ligesindede.

 

Tinnitus, menière, skelnetab eller bare dårlig hørelse?

 

Dette kursus har fokus på dig og dit høretab, dine høreapparater og høreudfordringer. Sammen i hyggelige højskolerammer skal vi blive klogere på hørelsen. Kurset er en vekslen mellem foredrag, individuel vejledning omkring høretab, høreteknik, diskussioner og erfaringsudveksling samt forskellige højskoleaktiviteter. Pårørende er også velkomne.

 

Vi skal blandt andet høre følgende oplæg:

 

Nikolai Bisgaard, VP External Relations at GN ReSound: Aurocast

Nikolai Bisgaard er selvstændig konsulent for European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA).  Han vil fortælle om Auracast – det nye bluetooth system, der vil gøre teleslynge overflødig. Foredraget vil give en introduktion til Auracast og de muligheder det bringer med sig og hvordan det kommer til at præge fremtiden. 

 

Thomas Wibling:  Trods dine begrænsninger
Foredraget har fokus på, hvordan man kan omsætte svære ubehagelige situationer til mening og overskud. Thomas Wibling vil, med baggrund i egne erfaringer fortælle om hans vej ud af offerrollen og frem til konstruktiv og positiv livsindstilling. Han inspirerer til at omsætte udfordringer, manglende overskud og mistrivsel afledt af vores begrænsninger, til det bedre. 

 

Kenneth Hesel  Egsgaard, Ledende audiologist v.

Høreafdelingen Sygehus Lillebælt: Arbejdet på en audiologisk høreafdeling:

 Alle mennesker med høretab har været forbi en audiologisk høreafdeling. Men hvis vi vender blikket 180 grader, hvordan er det så at være på en audiologisk afdeling som leder og medarbejder? Hvad består arbejdet i? Hvad kan høreapparater og hvilke apparater er tilgængelige på offentlig licitation? Dette og meget mere vil Kenneth komme ind på i sit oplæg

 

Laura Velander, Hørekonsulent på Castberggård: Lydfølsomhed, Tinnitus, Menière

Laura Velander er uddannet audiologopæd med speciale i tinnitus og hyperacusis. Udover foredraget vil der være mulighed for individuel vejledning med Laura Velander.

 

Katja Lund, Ph.D. og videnskonsulent på Castberggård: Stress og hørenedsættelse

Katja Lund har gennem mange år arbejdet som projektleder og postdoc med fokus på hørelse. Hun lavede i 2015 en afhandling om høretab, stress og arbejdsmarked og har publiceret flere videnskabelige artikler om relaterede emner. I dag arbejder hun med viden og udvikling på Castberggård.

 

OBS! Ugens program, som du kan downloade her på siden, er med forbehold for ændringer.

Kursusansvarlige

Lene Poulsen (lp@cbg.dk) og Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk)

Det siger vores kursister

Det var helt fantastisk at komme til Castberggård for første gang. For det første kunne jeg pludselig høre meget bedre, fordi der er høretekniske hjælpemidler, og for det andet følte jeg mig hjemme med en masse andre mennesker, der er i samme båd som mig. 

Min mand og jeg tager på kurser sammen. Det er kun mig, der har et høretab, men vi føler os begge godt tilpas her, og det er rigtig dejligt med en god fælles oplevelse.

 

Vi tager altid glade og opmuntrede hjem fra Castberggård.

Jeg var lidt usikker på, hvordan det skulle gå. Men det har været en kæmpe oplevelse for mig at komme til Castberggård.

 

Jeg har nydt at være sammen med ligesindede og har fået nogle fantastiske venskaber på kurset.