Tilbage

Natur og motion 

Forårsfornemmelser


Tab for alt ikke lysten til at gå:
Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til
Og går fra enhver sygdom;
Jeg har gået mig mine bedste tanker til
Og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den

                                                                                           (Kierkegård)

 

På Castberggårds vandrekursus; ”Natur og motion” får du rørt både krop og sind. Vi tager fra Castberggård hver morgen enten til fods eller med bus ud til de forskellige vandreruter. Turene er tilrettelagt således, at der er tid til at få rørt benene, finde ro i den smukke østjyske natur og til at få nogle gode samtaler med hinanden - måske omkring høretab! Vi vandrer 10-14 km hver dag, og der vil være små fortæl- linger undervejs om stort og småt, så vi kan lade os undre og forundres.

 

Tur 1: En bid af ”Kongeåstien”. Vi går langs Kongeåen og mærker det historiske vingesus fra dengang, hvor Kongeåen var grænseegn – senest tilbage til 1864.

 

Tur 2: Endelave. Vi tager færgen tidligt om morgenen til Endelave og vandrer pa? ”Kaninoen”. Endelave er en lille perle ude i Kattegat syd for Horsens fjord.

 

Tur 3: Kløverstierne i Vejle. Kløverstierne er et landsdækkende stikoncept, som Friluftrådet har startet. En kløversti ligger i bynært område og består af 4 ruter, der alle udgår fra samme sted.

 

Tur 4: Silkeruten. Silkeruten er en 12 km lang natur-, kultur- og oplevelsessti, der omkranser det centrale Silkeborg.

 

Tur 5: Stenhøj Strand. Stenhøj Strand ligger på en af Østjyllands mest dramatiske kyststrækninger.

Kursusansvarlige 

Elinor Vestergaard(ev@cbg.dk) og Lene Poulsen (lp@cbg.dk) 

Det siger vores kunder

Personalet her er supergodt. Man får en god behandling, man bliver beriget med nyheder og snak indenfor sit eget problemfelt, og så er her en fredsfyldt natur. 

Jeg synes, at det er dejligt at komme her. Jeg nyder opholdet, og så er jeg den type, der gerne vil lære noget nyt hele tiden, så jeg skal helt sikkert af sted igen.

Jeg synes, at Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.