Tilbage

Natur og motion 

Vandreture med Castberggård

 

Når ”vinteren rinder i grøft og i grav”, snører vi støvlerne og begiver os ud i foråret.

Er skønne vandreture i den smukke østjyske natur noget for dig, så kom og vær med. Der er masser af frisk luft, snak og godt selskab med ligesindede på programmet. Vi lægger madpakken i rygsækken og går ca. 10-13 km pr. dag. En uge med natur og socialt samvær i hyggelige højskolerammer.

 

Tur 1: Hartesløjfen

Hartesløjfen ved Kolding er en naturskøn rute, som slynger sig fra Harteværket ad skovstier, broer og landeveje mod Ferup Sø og Stallerup Sø og tilbage igen til Harteværket og Kolding Å.
Ved Ferup Sø er der en trækfærge, hvor vi har mulighed for at træne armmusklerne lidt.

 

Tur 2: Fjordminoen

Hele ruten strækker sig fra Gylling Næs på Nordsiden via Horsens havn til Snaptun på sydsiden af fjorden. Vi vil holde os til nordsiden. Her møder vi fjordens bugtende kystlinje, skovens dybe stille ro, bølgende marklandskaber og måske lidt bakket terræn ved Sondrup Bakker.

 

Tur 3: I Egtvedpigens fodspor

Selv om turen som samlet rute blev lukket, ligger stierne der hvor de altid har ligget, nemlig gennem Vejle Ådal, der med et væld af skønne udsigter og hotspots undervejs skaber en fremragende vandretur med stor variation, gode kulturfortællinger og smukke udsigter.

 

Tur 4: Snaptun - Borre Knob

Vi går fra Snaptun af den sydlige del af Fjordminoen. Her går vi lidt på landevej igennem landsbyen Glud, men tager an afstikker ud til Borre Knob. Borre Knob er en skøn, lille halvø derud strækker sig ud i Horsens Fjord.  

 

 

Tur 5: Hjertestien

Nogle gange glemmer man de ture, der ligger i ens egen baghave, men denne tur går gennem gennem Torup Bakker langs Torup Bæk. På turen mod syd kommer i forbi en meget stor sten, som ifølge et gammelt sagn blev kastet af en heks fra Stouby, der var vred over, at Hedensted Kirke blev bygget.

 

Vel tilbage på Castberggård krydrer vi aftenerne med forskellige aktiviteter. Vi forbeholder os retten til at ændre lidt i programmet

 

Kurset henvender sig til alle, der har lyst til store naturoplevelser. Der vil blive brugt teleslynge og TSK på kurset, pårørende er velkomne.

 

OBS! Se billeder fra tidligere kurser herunder.

Kursusansvarlige 

Elinor Vestergaard(ev@cbg.dk) og Lene Poulsen (lp@cbg.dk) 

Det siger vores kursister

Min mand og jeg tager på kurser sammen. Det er kun mig, der har et høretab, men vi føler os begge godt tilpas her, og det er rigtig dejligt med en god fælles oplevelse. Vi tager altid glade og opmuntrede hjem fra Castberggård.

Jeg var lidt usikker på, hvordan det skulle gå. Men det har været en kæmpe oplevelse for mig. Jeg har nydt at være sammen med ligesindede og har fået nogle fantastiske venskaber på kurset.

Jeg synes, at Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.