Tilbage

Vandretur til Mols

Vandreture er godt for krop og sjæl, og når det samtidig sker i et befriende fællesskab med ligesindede, er grobunden for en dejlig uge lagt. Vi skal vandre i det skønne landskab på Mols. Her tager vi en bid af den 80 km. lange Mols Bjerge-sti. Dagsturene er af ca. 15-17 km. længde, men foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Hver morgen starter vi med en morgensamling, så vi hører lidt om de seværdigheder vi kommer forbi i løbet af dagen. Det transportable teleslyngeanlæg sørger for god kommunikation.

 Vi bor på Rønde vandrehjem.

 

Ruten på Mols er delt op i etaper, og vi kommer til at gå lidt af dem alle. Ugens program ser således ud.

 

Mandag: Kalø-etapen 
Der vil være opsamling på Castberggård, Vejle og Århus.

Vi starter vores vandretur ved den 700 år gamle Kalø Slotsruin, der ligger i den vestlige ende af etapen. Stien går derefter langs kysten mellem krogede troldetræer. På Kalø-etapen får vi en forsmag på Mols Bjerges åbne overdrev og dramatiske dødishuller.

 

Tirsdag: Bjergetapen

På Danmarks eneste rigtige bjergetape går det opad fra start. Mols Bjerge er et nationalt og internationalt værdifuldt naturområde i et af Danmarks mest kuperede og varierede istidslandskaber. Det er blandt de områder i Danmark, der huser flest sjældne og truede plantearter. Kun meget spredt bebyggelse bryder følelsen af at være langt fra alfarvej.

 

Onsdag: Ebeltoft-etapen

Denne etape starter gennem et skovklædt landskab, der åbner sig ved Ørnbjerg Mølle med snurrende møllehjul og mølledam. I Ulstrup Ådal og ved Djurslands største sø, Stubbe Sø, venter fine fugleoplevelser på den opmærksomme vandrer. 

 

Torsdag: Gåsehage-etapen

Oplev Ebeltofts gamle bydel med bindingsværk og stokroser, før turen går videre mod havnefronten og følger vandlinjen med strandeng, badestrand og skov. Oplev fuglebeskyttelsesområdet Ahl Hage,

 

Fredag:

Vi slutter ugen af med en vandretur ude på Helgenæs

 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

 

Hver dag indtager vi ”frokost i det grønne”, og da vi har Castberggårds busser med, kan man nøjes med at vandre en halv dag, hvis benene er lidt trætte.

  

Vi lægger vægt på det sociale samvær med ligesindede, holder morgensamlinger med transportabel teleslynge og har, i det hele taget, fokus på god kommunikation.

 

Kursusansvarlige

Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk) og Lene Poulsen (lp@cbg.dk)

Det siger vores kursister

Jeg synes,  Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.

Jeg var lidt usikker på, hvordan det skulle gå. Men det har været en kæmpe oplevelse for mig. Jeg har nydt at være sammen med ligesindede og har fået nogle fantastiske venskaber på kurset.

Det var helt fantastisk at komme her. For det første kunne jeg pludselig høre meget bedre, fordi der er høretekniske hjælpemidler, og for det andet følte jeg mig hjemme med en masse andre mennesker, der er i samme båd som mig.