Tilbage

Vandretur til Læsø og Rold skov

Vilde vandreture på Læsø og i Rold Skov

 

Kender du til ordet ”Røn” – og siger Færøn, Kringelrøn, Langerøn og Hornfiskrøn dig noget? Svaret er Læsø, hvor vi skal over at vandre og blive klogere på den fantastiske og unikke natur. Vi skal se saltsyderi, tanghuse og opleve øen, hvor de gamle nordiske guder festede. Med en overnatning på Læsø, skaber vi mulighed for at vandre 2 dage på øen, herefter turen går til Rold skov, hvor vandreturen fortsætter i ”Røverne fra Rolds`” fodspor

 

Første dag kører vi til Frederikshavn og tager turen til Læsø. Når vi er kommet over, vandrer vi en tur på Læsø, hvor vi kommer forbi de traditionelle tanghuse.

 

Vi overnatter på Hotel Nygaard og dagen efter går turen ud til rønnerne. Rønnerne er et af Danmarks største og mest fascinerende områder. Det er her, Læsø bliver større, det er her, Læsø Saltsyderi henter sit salte grundvand. Hele området omfatter op mod 9.000 hektar, og af dem er de 1.741 fredet området med et rigt fugleliv og en unik flora og fauna.

 

Efter Læsø går turen til Rold skov og Rebild bakker. Her vandrer vi to forskellige ruter. Den ene er en nyåbnet vandrerute omkring Regan vest, hvor vi skal prøve ”Skillingebro Undervejsbro”, såfremt den er lavet færdig.  Broen bliver hængt op i loft og sidder i det betonrør, der fører Lindenborg Å under vejdæmningen. Man kommer altså til at gå både under jorden og oven på vandet. Den anden rute vil være i en rute i Rold skov, hvor vi følger ”Røverne fra Rold”.

 

Fredag kører vi hjemad, men standser ved Mariager og går en rute der. I Rebild bakker overnatter vi på ” Danhostel Rebil”. Begge overnatningssteder er med toilet og bad på værelserne.

 

Hele turen går i et tempo, hvor alle kan være med og der vil ligeledes være god tid til en snak undervejs. Vi indtager ”frokost i det grønne” hver dag og da vi har Castberggårds busser med, kan man nøjes med at vandre en halv dag, hvis benene er lidt trætte. Distancerne varierer fra dag til dag afhængig af terræn, men det forventes, at man kan gå ca. 15 km om dagen, nogle dage måske mere.

 

 

Vi lægger vægt på det sociale samvær med ligesindede, holder morgensamlinger med transportabel teleslynge og har, i det hele taget, fokus på god kommunikation.

 

Kursusansvarlige

Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk) og Lene Poulsen (lp@cbg.dk)

Det siger vores kursister

Jeg synes,  Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.

Jeg var lidt usikker på, hvordan det skulle gå. Men det har været en kæmpe oplevelse for mig. Jeg har nydt at være sammen med ligesindede og har fået nogle fantastiske venskaber på kurset.

Det var helt fantastisk at komme her. For det første kunne jeg pludselig høre meget bedre, fordi der er høretekniske hjælpemidler, og for det andet følte jeg mig hjemme med en masse andre mennesker, der er i samme båd som mig.