Tilbage

Trekking på Mont Blanc på sydsiden

Med plads til at lade både ben og tanker vandre

 

Vi starter ved Chamonix i Frankrig, og går sydover Mont Blanc til Courmayeur i Italien. Turen foregår i smukke bjergomgivelser i en til tider krævende rute på 5 etaper.

 

Vi følger stien ’TMB’ (’Tour de Mont Blanc’), som er en meget velkendt vandrerute. Selvom vi af og til vil befinde os højt oppe, er der ingen farlige passager at skulle gå igennem.

 

Der kræves ingen erfaringer med vandring for at deltage her. Du bliver guidet gennem hele ruten.

Da det meste af ruten går op-og-ned med meget få flade strækninger, forventes det, at du er i god form og er vant til at gå lange ture.

 

Dag 1: Rejsedag (Castberggårds bus)

Dag 2: Chamonix – Chamonix (Fr)

Dag 3: Les Houches – Les Contamones (Fr)

Dag 4: Les Contamines – Les Chapieux (Fr – It)

Dag 5: Les Chapieux – Refuge Elisabetta (It)

Dag 6: Refuge Elisabetta – Courmayeur (It)

Dag 7: Fridag i Chamonix (tag evt svævebanen op til Aquille du Midi, tæt på toppen af Mont Blanc)

Dag 8: Rejsedag (Castberggårds bus)

 

Vandringslængde (tid) hver tur: 6 – 8 timer incl pauser.

 

Bussen følger os på hele ruten, og kan således tage det meste af din bagage. Du klarer dig med en dagstur-rygsæk dag 2 til dag 4, hvorimod du skal bære dit sovegrej dag 5 og dag 6.

 

I tilfælde af dårligt vejr en dag, hvor vandring stærkt frarådes, bliver vi på stedet, og inddrager dag 7 til at færdiggøre vandringen fremfor en fridag i Chamonix.

 

Forventet rejsetid: 15 timer.

 

For english version read here

Kursusansvarlige

Søren Toura-Jensen (sj@cbg.dk) og Ole Vestergaard (ov@cbg.dk)

Det siger vores kunder

Personalet her er supergodt. Man får en god behandling, man bliver beriget med nyheder og snak indenfor sit eget problemfelt, og så er her en fredsfyldt natur. 

Jeg synes, at det er dejligt at komme her. Jeg nyder opholdet, og så er jeg den type, der gerne vil lære noget nyt hele tiden, så jeg skal helt sikkert af sted igen.

Jeg synes,  Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.