Tilbage

To ekstreme foredrag på én aften

To mænd med hver deres vilde mål: Kryds Atlanten i robåd og bestig Mount Everest uden ilt. Mærk adrenalinen pumpe, når de deler deres historier med os andre til en helt særlig højskoleaften på Castberggård

 

Tværs over Atlanten i en robåd.

Et projekt grænsende til det åndssvage. Sådan har Mads Vangsø, tidligere vært på en række kendte radioprogrammer, beskrevet den rejse, som han og makkeren, Lasse Wulff Hansen, kastede sig ud i.

 

Den 12. december 2018 begav Mads Vangsø sammen med sin makker Lasse Hansen sig ud på en vild rotur tværs over Atlanterhavet. Verdens hårdeste ro-konkurrence En tur på i alt 5500 kilometer,  fra De Kanariske Øer til Caribien. Turen har krævet års forberedelse, træning og 100 % commitment. Udstyret skal være i orden - heriblandt den superbåd, som vennerne kommer til at ro, spise og sove i de mange dage. Alt, hvad der skal bruges undervejs, skal medbringes fra første tag. Efter 49 barske dage kom de to mænd til Caribien.

 

  • Hvad får en mand midt i 40'erne til at beslutte sig for at ro over Atlanterhavet i en lille båd sammen med en god ven?

Tværs over Atlanten er Mads Vangsøs personlige fortælling om at stoppe op midt i livet og ønske sig noget helt andet – uden at vide præcis, hvad det er.

 

Første dansker der har besteget Mount Everest uden ilt.

I en alder af kun 28 år har Rasmus Kiilerich Kragh allerede udfordret sig selv mere, end langt de fleste gør på et helt liv. I efteråret 2014 besluttede den daværende universitetsstuderende, at droppe universitetsstudierne og gå all-in på at gøre sin store passion for bjergbestigning til en levevej.

Mærk passionen brænde igennem, når Rasmus fortæller om motivation, viljestyrke og risikovillighed. Om at forfølge og udleve sine drømme og turde bevæge sig derud hvor man ikke altid kan bunde.

 

Publikum bliver taget med på en rejse til over 8.000 meter, hvor fantastiske oplevelser, benhårde prioriteringer, fysisk lidelse og målrettethed er nogle af nøgleordene. Rasmus fortæller åbent og ærligt om nogle af de “lige ved og næsten” episoder han har været ude for, og hvordan det påvirker ham – både som bjergbestiger men i særdeleshed også som menneske.

 

  • Hvordan føles det at bevæge sig i over 8.000 meter ?
  • Hvordan er det at tage beslutningen om at opgive så tæt på sit mål – og efterfølgende skulle rejse sig igen?
  • Hvorfor udsætter jeg mig selv for livsfare gang på gang og hvordan kan jeg forsvare at gøre det når jeg har familie og kæreste derhjemme?
  • Hvordan er det både at skulle være bjergbestiger og atlet, iværksætter og menneske på samme tid?
  • Hvad er bagsiderne af medaljen?

Rasmus får du en autentisk og uhøjtidelig oplevelse, hvor du kan nyde den unikke kombination af et dybt og velreflekteret menneske, et drive og kreativiteten fra den unge iværksætter og den vedholdende professionalisme der kendetegner en topatlet.

Det siger vores kunder

At være til højskoleaften på Castberggård er altid en stor oplevelse. Foredragsholderne er interessante, maden er fantastisk og stemningen helt speciel. 

Min kone og jeg kan godt lide at komme til højskoleaftner på Castberggård, fordi der er en rolig atmosfære og man kan møde nye mennesker, mens man nyder den dejlige mad og spændt venter på aftenens foredragsholder. Vi er endnu ikke gået skuffede hjem.  

Vi er meget begejstrede for Castberggårds arrangementer. Derfor har vi også taget mange af vores venner med herud, og nu er vores seniorklub også blevet faste gæster. Så sidder vi ved bord sammen og hygger os med god mad og spændende foredragsholdere.