Tilbage

Rejsende Højskole til Portugal 

På rejse med hørehensyn til Porto og Lissabon

 

”Hvor alt i dette land er skønt”: sagde H.C. Andersen, da han besøgte Portugal, og hvor har han ret. Her venter os skønne storbyoplevelser, smukke udsigter og ægte portugisisk charme.

 

På denne tur skal vi opleve de smukkeste og mest spændende byer i Midt- og Nordportugal. Vi begynder vores rejse i hovedstaden Lissabon med dens smalle gader, gamle sporvogne og mosaik facader. Når vi kommer til Porto, portvinens hovedstad, er der gyldne dråber på menuen, som vi skal nyde samtidig med, at vi oplever byens historiske atmosfære. Turen kræver, at man kan gå min. 2 km, da busserne ikke altid kan køre til centrum.
 

Deltagerantallet er begrænset til 30, så tøv ikke med tilmelding.

 

Program

Dag 1+2: Rejsen starter på Castberggård:
Her har vi to dage, hvor vi giver en grundig introduktion til Portugal. Vi fortæller om landets historie, geografi og kultur, så vi alle er godt ”klædt på” til rejsen.

Dag 3: Rejsedag og indkvartering på hotel Londres Estoril

Dag 4: Sintra og Cascais Halvdagsudflugt

Vi besøger eventyrlige Sintra, som var en af HC Andersens yndlingsbyer. Sintra har været hjemsted for mange royale portugisere. Det ser man på de mange smukke slotte, som pryder byen.

Dag 5: Heldagsudflugt til Lissabon med bus

Vi fornemmer byens puls og ser den enorme og elegante plads Praca do Comercio, hvorfra vi kan nyde udsigten over Tejofloden. Derfra kører vi til forstaden Belém, hvor vi bl.a. kan se Jeronimos klostret samt Torre de Belém og monumentet over Henrik Søfareren.

 

Dag 6: Dagen er til egne oplevelser

Vores rejseleder er behjælpelig med forslag til dagen. Hotellet ligger 500 meter fra kystbanen, hvorfra der er forbindelse til Lissabon, Belém, eller badebyen Cascais. Denne dejlige forårsdag, kan også nydes på strandpromenaden, som du finder tæt på hotellet.

 

Dag 7: Skiftedag - Nordpå til Fatima og Aveiro

Vi besøger middelalderbyen Fatima, hvis bycentrum henleder tankerne på middelalderen. Vi besøger skønne Aveiro, hvor der vil være mulighed for en sejltur på kanalerne i samt tid på egen hånd.  Om eftermiddagen tjekker vi ind på hotel Santana i Vila do Conde, nord for Porto.

 

Dag 8: Porto - Heldagsudflugt

Vi begynder dagen med et besøg i Matosinhos, hvor vi skal nyde den friske Atlanterhavsluft. Derfra fortsætter vi turen ind til det centrale Porto, hvor vi går en tur i den historiske del af byen. Vi slutter dagen af på et af de mange portvinshuse, hvor vi smager på de gyldne dråber.

Dag 9: Besøg på Vingård - Halvdagsudflugt

Med bus kører vi mod vingården Quinta da Aveleda, hvor vi ser vinområdet samt de tilhørende vinkældre. Herefter er der vinsmagning, hvortil der serveres snacks.

Dag 10: Hjemrejsedag

 

Praktiske oplysninger

En pris med alt inkluderet: Fly t/r div. afgifter og skatter, udflugter og entreer, transportabel teleslynge, tolk på hele rejsen og dansktalende guide fra start til slut. Du skal kun beregne penge til forsikring (som du selv tegner hjemmefra hos dit eget forsikringsselskab), frokost, drikkevarer og lommepenge. 

 

Pris: Turen koster 12.900 kr. + evt. tillæg for enkeltværelse på 2.395 kr.

 

Tilmeldingsfrist: Mandag d. 19. februar 2024

Kursusansvarlige:

Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk) og Lene Poulsen (lp@cbg.dk)

Det siger vores kursister

Jeg var lidt usikker på, hvordan det skulle gå. Men det har været en kæmpe oplevelse for mig. Jeg har nydt at være sammen med ligesindede og har fået nogle fantastiske venskaber på kurset.

Det var helt fantastisk at komme på Castberggård Højskole. For det første kunne jeg pludselig høre meget bedre, fordi der er høretekniske hjælpemidler, og for det andet følte jeg mig hjemme med en masse andre mennesker, der er i samme båd som mig. 

Min mand og jeg tager på kurser sammen. Det er kun mig, der har et høretab, men vi føler os begge godt tilpas her, og det er rigtig dejligt med en god fælles oplevelse.