Tilbage

Rejsende Højskole til Montenegro

Det lille land, der byder på store oplevelser

 

Navnet Montenegro betyder ”sorte bjerge”, men Montenegro er alt andet end sort. Forsommeren i dette maleriske land er rigtig skøn, og der venter os dramatiske bjerge, dybe fjorde og gamle venetianske fæstningsbyer. Hvis gode madoplevelser er en vigtig del af din ferie, er Montenegro også det helt rigtige sted at tage hen og endda til rimelige penge.

                     

Vi skal under vores ophold bo på det 4 stjernede hotel Fagus. Hotellet ligger attraktivt i hjertet af den populære ferieby Budva mellem det charmerende centrum og stranden. Lige rundt om hjørnet venter strandpromenaden med barer og restauranter og butikker. Hotellet er elegant indrettet og med fine værelser. Alle værelserne har eget bad og toilet med hårtørrer samt tv, aircondition, minibar og skrivebord. Se evt. mere på www.hotelfagus.me                   

 

Rejseplanen ser således ud:

 

Onsdag den 18. maj 2022

Kl. 08:00    Afgang, Castberggård

Kl. 09:00    Billund Lufthavn, check in

Kl. 11:00     Afgang med Lufthansa LH0837 til Frankfurt

Kl. 15:55     Afgang med Lufthansa LH1416 til Dubrovnik

Kl. 17:45     Ankomst, Dubrovnik. Derefter transfer til Hotel Fagus, ankomst og sen middag.

 

Onsdag den 25. maj 2022

Kl. 13:00    Transfer til lufthavnen Dubrovnik

Kl. 16:30    Dubrovnik lufthavn, check in

kl. 18:30    Afgang med Lufthansa LH1417 til Frankfurt

Kl. 21:20    Afgang med Lufthansa LH0842 til Billund

Kl. 22:35   Billund, ankomst kl. 22:35. Derefter bus til Castberggård

 

Da vi ankommer så sent til Castberggård, vil der være mulighed for overnatning til dagen efter, samt let morgenmad.

 

Udflugter i Montenegro

 

1 . Budva og sejltur til Sveti Stefan

Vi går en tur i den gamle by Budva og ser nogle af de mange historiske seværdigheder. I den gamle by er der mange hyggelige pladser, snævre gader og en charmerende kultur. Efter rundturen sejler vi til Sveti Stefan, som er et af de mest fotograferede steder i hele Montenegro. Vi sejler ved den flotte kyststrækning og nyder udsigten, mens vi sejler retur til Budva.

                     

2. Cetinje og Lovcen nationalpark

Dagens program byder på det bedste Montenegro kan fremvise. En spændende tur der bl.a. byder på kulturperlen Cetinje. Byen bliver betragtet som landets hovedstad, mens Podgorica er regeringsbyen. Herefter går turen til Lovcen nationalpark, hvor der serveres lidt lokale specialiteter. Retur til hoteller kører vi ad en flot rute, hvor vi nyder den fantastiske udsigt udover Boka-bugten.

 

3. Mod syd

Der køres mod syd, langs Adriaterhavet, til byerne Petrovac, Bar og Ulcinj der er den sydligste by i Montenegro, her er europæiske og orientalske kulturer blandet i et godt mix. Vi ankommer til Skadar, ved Skadarsøen, med det gamle handelscentrum og middelalderlig fæstning, hvor der bliver tid på egen hånd, inden turen atter går mod hotellet.

 

4. Durmitor og Tara Canyon

Vi skal besøge Montenegros største nationalpark og opleve den næst dybeste kløft i verden, kun overgået af Grand Canyon.

Her skal vi se den imponerende bro opført i 1937-1940, der går over den dybe slugt. Ved sin opførelse, var den Europas største bue-bro og er stadig et utrolig flot bygningsværk.

                         

5. Kotor

Vi skal også forbi Kotor bugten, også kaldet Montenegros perle - bugten skærer dybt ind i fastlandet og er et af de smukkeste steder ved kysten. Kotor, der er den største turistby i bugten, er med den berømte gamle bydel med smalle gader, katedraler og havn, hvor luksusbåde anløber, så absolut et besøg vær. Herfra kører vi til en anden lille, romantisk by ved bugten, nemlig Perast. På trods af sin ringe størrelse, har der været ikke færre end 16 kirker og 17 paladser her, hvoraf nogle er blevet ødelagt, andre er blevet restaureret.

 

6. Ostrog kloster

Den vigtigste ortodokse helligdom i Montenegro tiltrækker tusinder af pilgrimme hvert år, men selvfølgelig også turister. På trods af et så stort antal mennesker har klostret ikke mistet sin atmosfære. Der er flere klostre og kirker i komplekset, men den mest berømte er Upper, som blev bygget på en niche ind i klippen - et fantastisk syn! Det blev grundlagt allerede i 1665 af Saint Basil of Ostrog, og nu opbevares hans relikvier der i

Vvedenskaya-kirken. Kirken er også kendt for de gamle fresker.

 

Der kan stadig dukke flere ting op på programmet efterhånden som vi nærmer os.

 

Rejser man med os, er alt, bortset fra drikkevarer, lommepenge og rejseforsikring, inkluderet i prisen.

Kursusansvarlige:

Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk) og Lene Poulsen (lp@cbg.dk)

Det siger vores kursister

Jeg var lidt usikker på, hvordan det skulle gå. Men det har været en kæmpe oplevelse for mig. Jeg har nydt at være sammen med ligesindede og har fået nogle fantastiske venskaber på kurset.

Det var helt fantastisk at komme på Castberggård Højskole. For det første kunne jeg pludselig høre meget bedre, fordi der er høretekniske hjælpemidler, og for det andet følte jeg mig hjemme med en masse andre mennesker, der er i samme båd som mig. 

Min mand og jeg tager på kurser sammen. Det er kun mig, der har et høretab, men vi føler os begge godt tilpas her, og det er rigtig dejligt med en god fælles oplevelse.