Tilbage

Rejsende Højskole til Cypern 

Kulturens smeltedigel

 

Placeringen som en trædesten mellem Europa og Den nære Orient har sat sit præg på Cyperns skiftende kulturer - fra de første stenalderbønder roede i land og bosatte sig på øen og frem til vor tid. Udover den spændende og omtumlede historie, er der rigtig mange gode grunde til at rejse til Cypern, for uanset om du er rejser efter historie og seværdigheder, god mad, smuk natur eller pragtfuldt vejr, har Cypern masser at byde på.
Vi starter med et par dage på Castbergård, hvor vi hilser på hinanden og får viden om vort rejsemål, så vi er godt ”klædt på” til turen. Vi har dansktalende guide med på turen og for at al kommunikation skal glide så let og ubesværet som muligt, har vi transportabel teleslynge med.

 

Vi skal bo på hotel Park Beach  I Limasol. Det er et 3 * hotel. Gå evt. Ind og se hotellet her

https://www.parkbeach.com.cy/

 

Det er skønt beliggende i et roligt område med fyrretræer og eukalyptustræer, lige ved Limassols længste strand. Der er kun få minutters gang til butikker, restauranter og byens liv. Hotellet råder over både inden- og udendørs restaurant, pool-bar og et udendørs pool-område med liggestole og parasoller. Hotellets værelser har aircondition, tv, telefon, safeboks, gratis wi-fi og skrå havudsigt.

 

Som det ser ud lige nu er planen således. Vi forbeholder os dog retten til at lave om på flyafgangene, hvis der dukker noget bedre op.

 

Udrejse d. 1. juni

06:40 Billund – 08:20 München (LH2437)

10:30 München – 14:50 Larnaca (LH1768)

  

Hjemrejse d. 8. juni

17:10 Larnaca – 20:15 Frankfurt (LH1293)

21:20 Frankfurt – 22:35 Billund (LH842)

 

Da vi kommer ret sent hjem, er der overnatning på Castberggård for de, der ønsker det. Dagen efter er der morgenmad og bus til Vejle station.

 

Udflugtsforslag:

Nicosia – Den sidste delte by

Vi skal udforske Cyperns ældste by Nicosia, som også er Europas sidste delte by. Turens højdepunkt er at besøge Ledre Streets, som deler byen i nord og syd. Vi går over U.N.’s grønne kontrol linje og ind i byens nordlige del. Her skal vi opleve Buyuk Han, St. Sophia katedralen og den gamle markedsplads. Der vil være tid på egen hånd til at udforske byen og handle i butikkerne.

 

Pafos – bytur

Vi oplever Pafos gamle ruiner. Turens højdepunkt vil være House of Dionysos, den romersk villa fra det 3. århundrede med utroligt smukke mosaikker. Der vil være tid til at slentre rundt i byen på egen hånd.

 

Chrysorogiatissa

Vi besøger Chrysorogiatissa-klosteret, hvor det vil være muligt at smage klosteret vine. Vi fortsætter til Polis, hvor vi besøger stedet, der dannede rammer for den antikke by Marion og Afrodites bad.
 

Lefkana og Larnaca

Det første stop vil være den charmerende by Lefkana, der er kendt for sit sølvtøj og blonder. Her vil der være tid til at udforske byens hyggelige gader på egen hånd. Derefter kører vi til Larnaca. Byens kirke Saint Lasaroz har en helt særlig arkitektur.

 

Udflugterne er ikke helt forhandlet på plads endnu, så der kan forekomme ændringer.

 

Turansvarlige:
Lene Poulsen ( lp@cbg.dk) 28 35 66 57
Elinor Vestergaard ( ev@cbg.dk) 28 11 60 47

 

Prisen dækker ophold, både på Castberggård og Cypern, 7 x morgenmad, 7 x aftensmad  og entreer. Det eneste du selv skal betale er frokost, drikkevarer, lommepenge og rejseforsikring.

Kursusansvarlige:

Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk) og Lene Poulsen (lp@cbg.dk)

Det siger vores kursister

Jeg var lidt usikker på, hvordan det skulle gå. Men det har været en kæmpe oplevelse for mig. Jeg har nydt at være sammen med ligesindede og har fået nogle fantastiske venskaber på kurset.

Det var helt fantastisk at komme på Castberggård Højskole. For det første kunne jeg pludselig høre meget bedre, fordi der er høretekniske hjælpemidler, og for det andet følte jeg mig hjemme med en masse andre mennesker, der er i samme båd som mig. 

Min mand og jeg tager på kurser sammen. Det er kun mig, der har et høretab, men vi føler os begge godt tilpas her, og det er rigtig dejligt med en god fælles oplevelse.