Tilbage

Rejse for døve til Normandiet og Bretagne

Flot busrejse til Normandiet og Bretagne, hvor du mærker historiens vingesus i selskab med vores erfarne rejseleder. 

 

Lige siden vikingehøvdingen Rollo og mændene fra nord gjorde deres indtog for mange år siden, har Normandiets vidtstrakte landskaber, grønne enge og stejle klinter udøvet en stor tiltrækningskraft på os danskere. Gislevs roste program har samlet alle de bedste oplevelser, der byder på charmerende byer, smukke køreture og spændende højdepunkter hver dag. Hertil kommer udflugt til det flotte kloster på klosterøen Mont-Saint-Michel, som ligger smukt på en tidevandsø og smagning af de lokale specialiteter.

 

Overalt mærker du historiens vingesus som på torvet i Rouen, hvor Jeanne d’Arc blev brændt på bålet og ikke mindst på den bevægende udflugt til invasionskysten, hvor allierede styrker gik i land d. 6. juni 1944. Det hele opleves med dansk rejseleder.

Glæd dig til 10 dage fyldt med spændende oplevelser:

·       Kvalitetsrejse med smukke køreture og spændende oplevelser hver dag

·       7 overnatninger i Normandiet og Bretagne

·       Monets have, flot panoramatur langs Seinen, vikingernes Rouen og maleriske Honfleur

·       Inklusiv bevægende heldagsudflugt til Invasionskysten

·       Mont-Saint-Michel, Bayeux-tapetet, Grand Place i Bruxelles og katedralbyen Amiens

·       3 nætter inden for bymurene i skønne Saint-Malo

·       Oplev de berømte østersbanker

 

Hvad er inkluderet?

·       9 x morgenmad

·       5 x middag (for egen regning dag 3, 5, 6 og 8)

·       Byrundtur i Rouen

·       Entré til Monets Have

·       Calvadossmagning

·       Østerssmagning

·       Panoramatur langs Seinen

·       Udflugt til Mont-Saint-Michel

·       Udflugt til Dinan

·       Udflugt til Invasionskysten

·       Dansk rejseleder

·       2 døve rejseledere
 

Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

 

Hvad er ikke inkluderet?

·      Frokost

·      Forsikring

 

Praktisk info

Generel information om hotellerne

På rundrejsen benyttes af 3-stjernet standard i gåafstand til centrum. Alle værelser med bad og toilet og tv. Uens værelser kan forekomme. Der er wi-fi på de fleste hoteller - enkelte mod betaling.

På ud- og hjemrejse overnattes der på godt hotel i Holland.

 

Fysisk formåen

Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

 

Pris:

10.799 kr. per person i dobbeltværelse.

 

Tillæg:
Enkeltværelse kr. 2.198.
Afbestillingsforsikring kr. 440.

 

Opsamlingssteder på vejen

Den 2. juni vil der være opsamling fra Århus (kl. 5.45) eller Odense (kl. 6.15) eller Fredericia (kl. 7.10).

Der er ingen opsamlingssteder på Sjælland.

 

Dag 1 og 2: Udrejse, Bruxelles og vikingernes Rouen

Gennem Tyskland til første overnatning i Holland. Næste dag fortsætter vi rejsen mod Frankrig, men holder først en pause ved vidunderlige Grand Place i Bruxelles. Herfra videre ind i Frankrig til to overnatninger i vikingernes gamle hovedstad Rouen. Første aften i Rouen spiser vi middag sammen på lokal restaurant.

 

Dag 3: Monets have og panoramatur langs Seinen

Om formiddagen kan du gå med rejselederen på en rundtur til fods i Rouen med den imponerende gotiske katedral og det gamle torv, hvor Jeanne d’Arc blev brændt på bålet.

Over middag kører vi udflugt til Monets berømte have i Giverny. Her kan du gå i malerens fodspor og se de mange smukke haveanlæg, den berømte lille sø med broen og hans hus med mange smukke malerier. Vi kører en panoramatur langs den flotteste del af Seinen retur til Rouen. Udflugt og entré til Monets Have inkluderet. Denne aften har du mulighed for selv at gå på opdagelse i det franske køkken.

 

Dag 4: Kalkstensklipperne ved Etretat, Honfleur, og Saint Malo

Vi forlader Rouen og kører gennem de normanniske landskaber med de mange danske stednavne fra vikingetiden til den populære kystby Etretat med de smukke kalkstensklinter og den flotte udsigt.

Herfra over den imponerende bro Pont Normandie til frokoststop i Honfleur – en af de kønneste havnebyer i Normandiet og fyldt med indbydende spisesteder ved kajen.

Vi fortsætter til besøg hos producent af Calvados, hvor vi får en rundvisning og smager på den lokale æblebrændevin, inden vi kører videre til middelalderbyen Saint-Malo hvis enestående gamle bydel er omgivet af en vældig forsvarsmur. Du bor centralt inden for middelalderbymurene de næste tre nætter.

Første aften spiser vi sammen på hotellet, og de næste to aftener har du mulighed for selv at gå på opdagelse i det lokale køkken. Der er masser af spændende muligheder nær hotellet.

Besøg hos producent af Calvados er inkluderet.

 

Dag 5: Middelalderby og Saint-Malo

Halvdagsudflugt til den hyggelige og autentiske middelalderby Dinan - en perle af en by beliggende ved Rance floden og en af Frankrigs bedst bevarede middelalderbyer. Her finder du en charmerende labyrint af små gader og pladser flankeret af smukke velholdte bindingsværkshuse.

Resten af dagen til fri disposition i Saint-Malo.

 

Dag 6: Berømt klosterø og østers i Cancale

Flot udflugt til den berømt tidevands-ø, Mont-Saint-Michel, hvis skønhed toner frem på lang afstand. Mulighed for at gå eller køre med shuttlebus ud til øen med de snævre middelaldergyder og det imponerende kloster på toppen. Der bliver god tid til at udforske øen og nyde udsigten ud over hele bugten.

Herfra kører vi en panoramatur langs med bugten med de mange østersproducenter til byen Cancale, hvor der bliver tid til at spise frokost på egen hånd. Rejselederen køber ind til en østerssmagning og et glas vin på havnemolen. Cancale er berømt for sine store firkantede østersbanker i vadehavet ud for kysten - også kaldet Parc à Huîtres. Østerssmagning og et glas hvidvin er inkluderet.

 

Dag 7: Domkirkeby og historisk vægtæppe

Vi forlader Saint-Malo og kører med passende pauser til Bayeux, hvor du mødes af en imponerende katedral og et hyggeligt centrum. Rejselederen viser rundt, og du får tid på egen hånd til at finde en lækker frokost.

Vi mødes midt på eftermiddagen og ser et 900 år gammelt vægtæppe. Bayeux-tapetet, som det også omtales, tiltrækker det halve af Nordeuropa og helt forståeligt nok. Den viser nemlig med kulørte uldtråde på et 70 meter langt linned en livlig tegneserie af Wilhelm Erobrerens erobring af England.

Herfra fortsætter vi til to nætter i Caen.

 

Dag 8: Bevægende heldagsudflugt til Invasionskysten

Bevægende heldagsudflugt til kysten hvor de allierede indledte landgangen den 6. juni 1944 under kodenavnet ”Operation Neptune”.

Første stop er i landsbyen Sainte-Mère-Église, hvor amerikanske faldskærmstropper var så uheldige at lande på torvet. Videre til Utah Beach med mindesmærket for de ca. 800 danske søfolk, der deltog under allieret flag. Mod den 33 m høje klippe Pointe du Hoc med den stærke tyske kanonbefæstning.

Ved Omaha Beach besøges den amerikanske soldatergravplads, hvor 9.388 marmorkors i lige rækker peger mod havet. Ved Arromanches ser vi resterne af den kæmpemæssige, kunstige havn “Mulburry B”- bygget i England og slæbt over kanalen til Frankrig.

 

Dag 9 – 10: Katedralbyen Amiens og 1. verdenskrigs slagmarker

Vi forlader Normandiet og kører nordpå til pause i den maleriske katedralby Amiens. Herfra fortsætter vi videre gennem 1. verdenskrigs slagmarker til sidste overnatning i Holland.

På rejsens sidste dag ankommer vi til Danmark først på aftenen.

 

Kursusansvarlige

Filip Verhelst (fv@cbg.dk) og Amandine Lind Mansilla (am@cbg.dk) 

Det siger vores kursister

Personalet her er supergodt. Man får en god behandling, man bliver beriget med nyheder og snak indenfor sit eget problemfelt, og så er her en fredsfyldt natur. 

Jeg synes,  Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.

Jeg synes, at det er dejligt at komme her. Jeg nyder opholdet, og så er jeg den type, der gerne vil lære noget nyt hele tiden, så jeg skal helt sikkert af sted igen.