Tilbage

Keramikkursus 2024

Har du lyst til at fordybe dig i et af de mest fantastiske og fascinerende materialer: Leret? I så fald er dette kurset for dig! I en uge skal vi dykke ned i lerets verden og primært lave mindre emner som skåle, kopper, små fade og små figurer - måske du får lavet din nye yndlingskop eller den perfekte mælkekande?

 

På kurset arbejder vi primært med pladeteknikkens talrige muligheder - en teknik, der er god til dem, der er helt nye indenfor leret og er man øvet, vil jeg vise teknikker og måder, så man bliver løftet videre. Vi arbejder ud fra skabeloner, og jeg viser, hvordan man selv kan arbejde videre med blandt andet forskellige dekorationsteknikker, så tingene får et personligt udtryk. Hvis man gerne vil prøve andre teknikker som pølseteknik, kurinuki eller klemmeteknik er det også muligt. 

 

Hver dag starter med en fælles undervisning i form af oplæg eller demonstration af forskellige teknikker og metoder, så man er klar til at kaste sig ud i formgivningens verden. Emnerne kan være, hvordan man laver samlinger der holder, hvordan man laver hanke, hvordan man udvikler egne skabeloner, forskellige dekorationsteknikker som trykrelief og måder at dekorere med farver og begitninger. Emnerne afhænger af gruppens ønsker og behov. Efter den fælles undervisning arbejder man med sine egne ting med grundig og individuel vejledning fra underviseren.

 

Kurset er for alle - det kræver blot lysten til at arbejde i ler!

 

Gæstelærer: Keramiker Marguerite Johnsen

Følg hende på instagramprofilen:https://www.instagram.com/marguerite_johnsen/

 

Kursusansvarlige

Lene Poulsen (lp@cbg.dk) og Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk)

Det siger vores kursister

Jeg glæder mig altid til at komme på kursus på Castberggård. Når man kommer herned, falder der sådan en ro over en, for man ved der ikke er noget, der jager og skulle man komme til at misforstå noget, gør det ikke noget, for det finder man ud af.

Jeg synes, at det er dejligt at komme her. Jeg nyder opholdet, og så er jeg den type, der gerne vil lære noget nyt hele tiden. Det er tredje gang, at jeg er her og jeg har meldt mig til kurset i juleglas til efteråret, så jeg skal helt sikkert af sted igen.

Jeg synes, Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.