Tilbage

Efterårshøjskole 2023

Aktivt højskolekursus for seniorer med hørenedsættelse

 

Efterårshøjskolekurset er et livsbekræftende kursus på Castberggård Højskole, hvor der er fokus på fællesskab, aktiviteter og oplevelser i et miljø, hvor høretabet ikke er en hindring. I ugens løb er der morgensamlinger, foredrag, udflugter, selvvalgte emner og masser af samvær med ligesindede, så I kan blive ”tanket op” med ny energi og livsglæde.

 

Selvvalgte emner:

Litteratur: Vi gennemgår i fællesskab en aktuel dansk forfatter, biografi og forfatterskab. Nogle af forfatterens tekster gennemgås, analyseres, og vi snakker bredt om tekster og forfatterskab.

 

Vandring:  Vandreturene er på omkring 5 km og i et tempo, så alle kan være med. Enten går vi fra Castberggård en tur rundt i området, eller vi kører ud til steder i det Østjyske, hvor naturen kalder på en dejlig vandretur.

 

På kurset er der to udflugter:

Tur 1: Den ene går til den lille ø Bågø, der ligger ude i Lillebælt. Vi skal se øen og den russisk-ortodokse kirke, der er på øen. Bagefter går turen til Assens, hvor vi skal besøge Assens Museum. Efter en lille tur i Assens by går turen tilbage til Castberggård igen.

 

Tur 2:  Tur til Vejle, hvor vi skal på en guidet tur rundt i Vejle og se byens samling af skulpturer. Vi skal have skulpturernes historie. Bagefter er der tid til at nyde Vejle på egen hånd.

 

Foredrag:                             'Russere som mennesker' v. Torben Heuer

                                          'Livsglædens nødvendighed' v. Erik Lindø

Vi er så heldige, at vi denne uge kan byde på et bonusforedrag med 'Verdens bedste Nikolaj' v. herrelandsholdstræner Nikolaj Jacobsen.

 

 

Skynd dig og meld dig til et klassisk højskolekursus for folk med hørenedsættelse

Kursusansvarlige

Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk) og Lene Poulsen (lp@cbg.dk)

Det siger vores kursister

Jeg synes, at det er dejligt at komme her. Jeg nyder opholdet, og så er jeg den type, der gerne vil lære noget nyt hele tiden. Det er tredje gang, at jeg er her og jeg har meldt mig til kurset i juleglas til efteråret, så jeg skal helt sikkert af sted igen.

Jeg synes, 

Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.

Jeg glæder mig altid til at komme på kursus på Castberggård. Når man kommer herned, falder der sådan en ro over en, for man ved der ikke er noget, der jager og skulle man komme til at misforstå noget, gør det ikke noget, for det finder man ud af.