Tilbage

Her føler jeg mig tryg

Preben Fruelund har gennem de seneste 7-8 år været fast deltager på Castberggård Højskoles kor- og sangkurser med hørehensyn. To gange om året tager han turen fra Grenå til Urlev for at bruge den sangstemme, han tidligere gemte langt væk.

 

- Jeg glæder mig altid til at komme på kursus på Castberggård. Her føler jeg mig tryg. Jeg kan være mit eget selvsikre jeg og møde ligestillede. Og så er der teleslynge, som jeg ikke kan klare mig uden, fortæller 71-årige Preben Fruelund, der efterhånden er blevet en del af den gamle garde på Castberggårds årlige kor- og sangkurser med hørehensyn.

Preben Fruelund har altid holdt meget af musik og sang, men hans hørehandicap gav ham et mindreværdskompleks i forhold til selv at synge. På et tidspunkt læste han om Castberggårds sangkursus for personer med høretab.

- Der stod, at det var for alle, så jeg fik mod på at prøve og følte mig tryg med det samme. Ikke fordi jeg er bange for fremmede steder, men når man er hørehandicappet er det rart, at der er nogle ydre omstændigheder, der er i orden – og det er de på Castberggård, mener Preben Fruelund og uddyber:

- Når man kommer herned falder der sådan en ro over en, for man ved der ikke er noget, der jager og skulle man komme til at misforstå noget, gør det ikke noget, for det finder man ud af. Personalet her er supergodt. Man får en god behandling, man bliver beriget med nyheder og snak indenfor sit eget problemfelt og så er her en fredsfyldt natur. 

Når Preben Fruelund ikke er på højskolekursus er han en yderst aktiv pensionist. Den tidligere folkeskolelærer sidder i den lokale høreforening og handicaprådet og han har også en plads i Danske Handicaporganisationers bestyrelse. Alligevel er han stort set altid at finde på deltagerlisten til de to årlige sangkurser på Castberggård.

- Jeg prioriterer kurserne meget højt. Hvis jeg skal noget andet, er det ikke sangkurset, der bliver aflyst.

 


Drop image here or click to upload

Drop image here or click to upload