Tilbage

40+ for erhvervsaktive

Energi-boost for personer med hørenedsættelse over 40 år

 

Som noget nyt tilbyder Castberggård højskolekursus for erhvervsaktive med høretab og pårørende.

Vi giver den fuld gas i weekenden med højskoleaktiviteter, inspirerende morgensamlinger, foredrag og masser af socialt samvær med ligesindede. Teleslyngerne vil være tændt hele tiden, så vi har det bedst mulige udgangspunkt for god kommunikation.

 

Kurset starter torsdag aften d. 11. april efter arbejdstid og frem til søndag d. 14. april til middag. Der vil være 3 linjer at vælge imellem – keramik, Tegnstøttet kommunikation (TSK) og vandreture i de østjyske landskaber. Derudover holder Laura Velander foredrag  om Energiforvaltning.

Køkkenet forkæler os med god mad hele weekenden og skulle der være tid til overs, kan man altid gå en tur i den skønne natur omkring Castberggård. Kom frisk og tag gerne kæreste, ægtefælle eller en god ven med til en inspirerende weekend i skønne omgivelser.

 

TSK ( TegnStøttet Kommunikation):

Tsk for sjov eller alvor. Nogle lærer TSK fordi, det kan gøre den daglige kommunikation lettere, nogle kan bruge det i forbindelse med deres arbejde og andre igen lærer det fordi det er sjovt.

På dette kursus starter vi med de basale tegn, som alle kan få brug for. Så har du lyst til at udfordre dig selv, så kom og vær med.

 

Vandring:

Fredag går turen gennem Grejsdalen ved Vejle. En smuk og kuperet rute i skov på ca. 16 km.

Lørdag: Vandring i Tørskin, Vejle og Egtved Ådale. Kuperet rute i skov, mark og hede, ca. 15. km.

Søndag: Vandretur i de naturskønne omgivelser omkring Castberggård ca. 7-8 km.

Godt fodtøj kræves, da ruterne kan være lidt mudret og fugtige undervejs.

 

Keramik: 

Har du lyst til at fordybe dig i et af de mest fantastiske og fascinerende materialer: Leret? I så fald er dette kurset for dig! I denne weekend skal vi dykke ned i lerets verden og primært lave mindre emner som skåle, kopper, små fade og små figurer - måske du får lavet din nye yndlingskop eller den perfekte mælkekande?

På kurset arbejder vi primært med pladeteknikkens talrige muligheder - en teknik der er god til dem der er helt nye inden for leret og er man øvet, vil jeg vise teknikker og måder så man bliver løftet videre. Vi arbejder ud fra skabeloner og jeg viser hvordan man selv kan arbejde videre med blandt andet forskellige dekorationsteknikker, så tingene får et personligt udtryk. Hvis man gerne vil prøve andre teknikker som pølseteknik, kurinuki eller klemmeteknik er det også muligt.

 

Hver dag starter med en fælles undervisning i form af oplæg eller demonstration af forskellige teknikker og metoder, så man er klar til at kaste sig ud i formgivningens verden. Efter den fælles undervisning arbejder man med sine egne ting med grundig og individuel vejledning fra underviseren.

Kurset er for alle - det kræver blot lysten til at arbejde i ler!

 

Kursusansvarlig:

Lene Poulsen (lp@cbg.dk) og Elinor Vestergaard (ev@cbg.dk) 

Det siger vores kunder

Personalet her er supergodt. Man får en god behandling, man bliver beriget med nyheder og snak indenfor sit eget problemfelt, og så er her en fredsfyldt natur. 

Jeg synes, at det er dejligt at komme her. Jeg nyder opholdet, og så er jeg den type, der gerne vil lære noget nyt hele tiden, så jeg skal helt sikkert af sted igen.

Jeg synes, Castberggård er et dejligt sted. Jeg kommer på kurset natur og motion, fordi jeg elsker at gå ture og nyder det sociale samvær med gruppen.